Εύοσμος City

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»: Έρχεται το «Αθλητικό Φεστιβάλ» την Κυριακή 14 Μαΐου!

 

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», για 17η χρονιά, διοργανώνει την Κυριακή, 14  Μαΐου 2023, το ετήσιο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», που καθιερώθηκε ως εκδήλωση της άνοιξης στις εγκαταστάσεις του σχολείου, από τις 09:00 έως τις 15:00. Είναι μια ημέρα χαράς, κατά την οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, απόφοιτοι και φίλοι του Κολεγίου συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, αθλητικούς αγώνες και παρουσιάσεις, καθώς, επίσης, σε παραστάσεις και παιχνίδια που στόχο έχουν να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους του σχολείου, να το  γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια όμορφη μέρα γεμάτη  αθλήματα και δραστηριότητες, με τη συμμετοχή γνωστών και ιστορικών ομάδων της πόλης, που στηρίζουν το Φεστιβάλ και το πνεύμα του αθλητισμού.

Φέτος, το Διευθυντικό Συμβούλιο του Κολεγίου αποφάσισε να προσφέρει μέρος των εσόδων του Αθλητικού Φεστιβάλ στην κατασκευή των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων του Κολεγίου.  

Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος «ΔΕΛΑΣΑΛ», η οποία δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, την Κυριακή, 14 Μαΐου 2023,  κατά τη διάρκεια του Αθλητικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία, στο φουαγιέ του Γυμνασίου-Λυκείου, από τις 10:00 έως τις 13:00, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου». Στόχος του Κολεγίου είναι να εμφυσήσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, πρώτα σε εμάς τους ίδιους, μετά στα παιδιά και, κατ’ επέκταση, στον περίγυρό μας. Φιλοσοφία του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τη χαρά της προσφοράς, γι’ αυτό μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε ενεργά σ’ αυτήν την προσπάθεια.  Ας προσφέρουμε, μαζί και από κοινού, ένα χέρι βοηθείας σε όποιον το χρειάζεται, χωρίς κανένα προσωπικό κόστος, και ας μην ξεχνάμε πως 1 φιάλη αίματος δίνει ζωή σε 3 συνανθρώπους μας.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου barbecue, καφέ και αναψυκτήριο, ώστε οι παρευρισκόμενοι να απολαύσουν στιγμές ανάπαυσης και χαλάρωσης.