Εύοσμος City

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»: Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα με διακεκριμένους ομιλητές

 

To Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, στην Αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης,o Σύλλογος Αποφοίτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», σε συνεργασία με το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργάνωσαν τη 2η Ημερίδα Επιχειρηματικότητας «Synergie» με θέμα: «Εκπαίδευση – Επιχειρηματικότητα – Ψηφιακή Αλλαγή».

Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης,  ο Πρόεδρος του ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Στέλιος Συμεωνίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, οι οποίοι τίμησαν όλους τους ομιλητές με μία αναμνηστική πλακέτα.

Ο κ. Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός και Τεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, ο κ. Χρήστος Ρουμπίδης, Αντιπρόεδρος του ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ», ο κ. Παναγιώτης Κετικίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας,ο κ. Στέλιος Συμεωνίδης, Πρόεδρος του ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ», ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης,  ο κ. Νίκος Παπαιωάννου, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», ο κ. Νικόλαος Λαμπρογεώργος, Διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.
 

Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας ήταν: ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, πρ. Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός και Τεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, ο κ. Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος Δ.Ε.Θ., ο κ. Πάνος Κετικίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Δημήτρης Λακασάς, CEO Olympia Electronics, ο κ. Νικόλαος Λαμπρογεώργος, Διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιώργος Ζαγκλιβερινός, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒΕ, ο κ. Κωσταντίνος Παπαδόπουλος - Χατζάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, ο κ. Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Ιδιοκτήτης της Κτήματος Γεροβασιλείου,  ο κ. Μανώλης Βλαχογιάννης, Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Παναγιώτης Γκόφας, Απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», Οικονομολόγος, και Επιχειρηματίας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές έδωσαν τα φώτα τους για τη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, για τις αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και για το πώς θα πρέπει να προσαρμοστεί η εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα στις νέες εξελίξεις.

Η κ. Κορίνα Σαγιόγλου - Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Πίστη Μακρή, μέλος του Δ.Σ. ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Παύλος Τσακίρης της εταιρίας "Tsakiris Family" και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Αλεξάνδρα Λαπουρίδου, Γενική Υποδιευθύντρια Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Άρτζι Κολλή, σύμβουλος του ΔΣ του ΣΑΚ «ΔΕΛΑΣΑΛ».

 

Η δημοσιογράφος και Διευθύντρια του Grtimes, κ. Μαρία Σαμολαδά, συντόνισε και σχολίασε τις ομιλίες καθ’ όλη της διάρκεια της Ημερίδας ενώ η απόφοιτος, κ. Κορίνα Σαγιόγλου έκανε την παρουσίαση της εκδήλωσης. Την εκδήλωση αγκάλιασαν οι Απόφοιτοι και Φίλοι του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» αλλά και οι εθελοντές του Κολεγίου.

Χορηγοί  της εκδήλωσης ήταν οι City College, University of York Europe Campus (Χρυσός Χορηγός), Parking ΧΑΝΘ (Αργυρός Χορηγός) και υποστηρικτές: Tobistro του Μεγάρου Μουσικής Allegro, εταιρεία thessbike, εταιρεία χρωμάτων STANCOLAC, εταιρεία καινοτόμων συστημάτων ασφάλειας Olympia Electronics, εταιρία Le Petit Dejeneur του ομίλου Τσακίρης, εταιρεία πληροφορικής BrainBox, εταιρεία ηλεκτροκίνησης EVplus, αλλαντοβιομηχανία Συμεωνίδης και εταιρεία Γραφικών Τεχνών Τριανταφύλλου.