Εύοσμος City

Λογοθεραπεία και Υποστήριξη

 

Με συνέπεια, επαγγελματισμό και αγάπη οι συνεργάτες του Κέντρου Λογοθεραπείας και Υποστήριξης Speech & Thoughts, που εδρεύει στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, εκτιμούν τις δυσκολίες του παιδιού ή του ενήλικα και προτείνουν την καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση. Στο Κέντρο Speech & Thoughts παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης και ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

 

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας, αναπνοής και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, στην παραγωγή λόγου, στην καθαρότητα της ομιλίας και της φωνής. Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμαστε σε λογοθεραπευτή εάν εντοπίσουμε:

- Δυσκολίες άρθρωσης και φωνολογίας

- Δυσκολίες στη ροή της ομιλίας (τραυλισμός-ταχυλαλία)

- Καθυστέρηση της ανάπτυξης της ομιλίας και του λόγου

- Διαταραχές κατάποσης-μάσησης

- Διαταραχές αναπνοής

- Δυσπραξία

- Αφασία

- Γλωσσικές διαταραχές ως προς τη δομή, το περιεχόμενο και τη χρήση

- ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα)

- Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (αυτιστικό φάσμα)

- Νευρογενείς διαταραχές του λόγου και της ομιλίας (δυσαρθρία)

- Σύνδρομα

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Υποστήριξης Speech & Thoughts παρέχει αξιολόγηση, ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπευτικής παρέμβασης, αντιμετώπιση των δυσκολιών και θεραπεία εστιασμένη στη λύση. Με σεβασμό στο άτομο και στη διαφορετικότητα, δίνεται έμφαση στις δυνατότητες του παιδιού-εφήβου-ενήλικα μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμεσότητας.

 

Μαθησιακή Αποκατάσταση

Οι μαθησιακές δυσκολίες αφορούν σε δυσκολίες σε έναν ή περισσότερους τομείς από τους παρακάτω: ανάγνωση (συλλαβισμοί, κομπιάσματα, λάθη χρωματισμού φωνής κ.α.), ορθογραφία (γραμματικά λάθη κ.α.), γραφής (ακαλλιγραφία) και στις μαθηματικές πράξεις, οι οποίες παρατηρούνται από τα πρώτα σχολικά χρόνια και παραμένουν με την πάροδο των ετών, εάν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση.

Στο Κέντρο Speech & Thoughts:

- Προσδιορίζονται και εντοπίζονται οι δυσκολίες του μαθητή.

- Αποφασίζεται αν ο μαθητής χρειάζεται τις υπηρεσίες της ειδικής αγωγής.

- Δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σύμφωνα με το μαθησιακό προφίλ του μαθητή.

- Σχεδιάζεται η κατάλληλη διδασκαλία.

- Ανά περιόδους αξιολογείται η πρόοδος και ο ρυθμός μάθησης του μαθητή.

 

Ψυχοθεραπεία

- Ατομική Συμβουλευτική σε γονείς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

- Οικογενειακή θεραπεία-Συμβουλευτική συζύγων / ζεύγους.

- Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων.

Όλοι οι άνθρωποι ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι στη ζωή μας με καταστάσεις τις οποίες δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη κάποιων συμπτωμάτων όπως είναι το άγχος, οι φοβίες, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα κ.α.). 

Η θεραπεία αποτελεί μια συνεργατική διαδικασία μεταξύ του προσερχόμενου και του θεραπευτή, η οποία επιτρέπει στο άτομο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συναντά και να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του. Πρόκειται για μια διαδικασία που επικεντρώνεται στην επίτευξη θετικών αλλαγών σε διάφορους τομείς της ζωής, στην επίλυση προβλημάτων, την ανάπτυξη και ενίσχυση προσωπικών και διαπροσωπικών ικανοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, θεραπευτής και προσερχόμενος συνεργάζονται προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους που έχει θέσει ο δεύτερος. Ο θεραπευτής αποτελεί έναν συνοδοιπόρο στη διαδικασία της θεραπείας, παρεμβαίνει ενεργητικά αλλά όχι καθοδηγητικά και διευκολύνει το άτομο στον δρόμο που εκείνος έχει επιλέξει.

Οι συνεδρίες μπορούν να είναι ατομικές, ζεύγους ή με περισσότερα από ένα μέλη της οικογένειας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κέντρο Λογοθεραπείας και Υποστήριξης Speech & Thoughts

Παναγή Τσαλδάρη 22, Νεάπολη – Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2311 263271

E-mail: speechthoughts@gmail.com

Website: https://pigolampides.gr/venue/speech-thoughts/