Εύοσμος City

10 ιδέες για να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας σε μια μέρα

 

Μικρά, εύκολα και ανέξοδα διακοσμητικά τρικ μπορούν να αλλάξουν έντονα την εικόνα ενός σπιτιού. Σας προτείνουμε 10 ιδέες που θα κάνουν τους επισκέπτες σας να αναφωνήσουν «πότε πρόλαβες και άλλαξες διακόσμηση;».

 

1) Βγάλτε ένα μεγάλο όμορφο δίσκο από το ντουλάπι. Τοποθετήστε τον στο τραπεζάκι του σαλονιού και βάλτε σε αυτόν μια γυάλινη καράφα λικέρ, γυάλινα ποτηράκια, δύο-τρία κεριά και ένα μικρό βάζο με λουλούδια.

 

2) Βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν! Βάλτε τις ζωγραφιές τους σε λευκές κορνίζες και τοποθετήστε τες στον τοίχο ή σε άδεια ράφια. Ο χώρος θα αποκτήσει αμέσως χρώμα και ζωντάνια.

 

3) Δώστε φως… Τοποθετήστε έναν καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο. Ο χώρος θα μεγαλώσει αμέσως και το φυσικό φως θα διπλασιαστεί.

 

4) Τοποθετήστε σε ανισομεγέθεις κορνίζες, φωτογραφίες από τα ταξίδια σας και κρεμάστε τες στον τοίχο σαν κολάζ.

 

5) Ανανεώστε το μπάνιο… Αλλάξτε την κουρτίνα του ντους ή τα πατάκια. Τοποθετήστε χρωματιστά αρωματικά κεριά, χρωματιστά άλατα και ένα μικρό βάζο με ένα λουλούδι. Βάλτε σε στοίβα διπλωμένες πετσέτες. Αν καταφέρετε και καθαρίσετε και τα ράφια από τα περιττά, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό.

 

6) Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρα… Αλλάξτε τα σεντόνια. Βάλτε ένα ζευγάρι που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Κλασική και αξεπέραστη επιλογή, τα λευκά σεντόνια με χρωματιστό περίγραμμα.

 

7) Στρώστε τη βεράντα… Γιατί όχι; Κι αυτή μέρος του σπιτιού είναι. Ας την αναδείξουμε λοιπόν. Καλύψτε τη βεράντα με ένα χαλί σε έντονο χρώμα και θα δείτε πως αμέσως το σπίτι σας θα δείχνει μεγαλύτερο.

 

8) Διακοσμήστε με βιβλία και περιοδικά… Τοποθετήστε μικρές στοίβες με βιβλία και περιοδικά σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η διακόσμηση θα αντανακλά τότε στην κυριολεξία το προσωπικό σας γούστο και τα ενδιαφέροντά σας. Αρχίστε από τα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής… γιατί να είναι στριμωγμένα σε ένα ράφι;

 

9) Φορέστε στο σπίτι σας κάτι κόκκινο… μαξιλαράκια, τραπεζομάντηλο, τραπαρία, καλύμματα καρέκλας, καπέλο φωτιστικού, ακόμη κι ένα κόκκινο φουλάρι δεμένο σε ένα ράφι. Το κόκκινο χρώμα -με μέτρο- δημιουργεί πάντα αίσθηση ζεστασιάς και ρομαντική διάθεση.

 

10) Στο κλίμα της εποχής… Μαζέψτε λουλούδια εποχής, καθαρίστε τα και βάλτε τα σε ένα ψηλό βάζο. Ακόμη και κλαδιά, τα οποία μπορείτε να βάψετε με ένα σπρέι στο χρώμα της επιλογής σας. Εάν μάλιστα έχετε τη δυνατότητα να φωτίσετε το βάζο με ένα σποτάκι, οι σκιές των κλαδιών θα διαχέονται υπέροχα σε άδειες γωνίες.