Εύοσμος City

8 συμβουλές για να καθαρίσετε σωστά την τέντα σας

 

Η άνοιξη έχει έρθει και η βεράντα μας πλέον θα αποτελεί ένα όμορφο καταφύγιο. Μέσα σε όλα, όμως, χρειάζεται να φροντίζουμε και την τέντα μας. Όχι μόνο για να είναι καθαρή, αλλά και για να τη συντηρούμε σωστά, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη διάρκεια ζωής τους.

 

Tip 1

Όταν καθαρίζουμε την τέντα το πανί πρέπει να είναι στεγνό. Έτσι, με ένα απλό βούρτισμα, θα αφαιρεθούν πιο εύκολα η σκόνη, οι λεκέδες και τα στίγματα.

 

Tip 2

Για να καθαρίσουμε τους πιο δύσκολους λεκέδες, περνάμε την επιφάνεια του πανιού με ένα μίγμα από χλιαρό ή κρύο νερό και λίγο ουδέτερο απορρυπαντικό, χρησιμοποιώντας μια σκούπα ή μια μαλακή βούρτσα.

 

Tip 3

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε ζεστό νερό, καθώς αυτό συρρικνώνει τις ίνες του υφάσματός της, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται.

 

Tip 4

Αν η τέντα έχει πιάσει σκουριά, τρίβουμε τους βραχίονες με λίγο σύρμα. Στη συνέχεια, τους αλείφουμε με λίγο λάδι για περισσότερη προστασία.

 

Tip 5

Αν εντοπίσουμε στην τέντα μικρά σκισίματα, προσπαθούμε να τα επιδιορθώσουμε ράβοντας στο κενό ένα μπάλωμα από το ύφασμα του τεντόπανου ή ένα κομμάτι καραβόπανου. Αν η τέντα ξηλωθεί, ράβουμε το σημείο χρησιμοποιώντας μια σακοράφα και κερωμένο σπάγκο.

 

Tip 6

Αν η τέντα είναι βρεγμένη, είτε από το καθάρισμα είτε από βροχή, την αφήνουμε ανοιχτή ώσπου να στεγνώσει καλά, ώστε να αποφύγουμε την ανάπτυξη μούχλας.

 

Tip 7

Φροντίζουμε την τέντα μας συνεχώς, απομακρύνοντας τα τυχόν πεσμένα φύλλα δέντρων, γιατί όταν αυτά αποσυντίθενται και λιώνουν, δημιουργούν δύσκολους λεκέδες.

 

Tip 8

Για να κρατήσουμε τη μούχλα μακριά από την τέντα μας, μπορούμε να την περάσουμε με ένα υγρό σιλικόνη σε σπρέι, που θα βρούμε σε χρωματοπωλεία. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε την τέντα μας αδιάβροχη με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει από τη βροχή.