Εύοσμος City

SUMMER MAKE-OVER… Ανανέωση και λάμψη στο πρόσωπο και το σώμα μας!

 

Αυτό το καλοκαίρι αποκτήστε τα βλέφαρα και το σώμα που πάντα επιθυμούσατε με μια «μικρή βοήθεια» από την Πλαστική Χειρουργική!

 

Του Ευάγγελου Ακτσαλή, Πλαστικού Χειρουργού, Διπλωματούχου E.B.O.P.R.A.S.

Πρόσωπο

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 

Τα βλέφαρα είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που δείχνουν σημάδια γήρανσης, λόγω της χαλαρότητας και της λεπτότητας του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή. Εξεσημασμένη περίσσεια δέρματος ή λίπους και πτώση βλεφάρων ή φρυδιών προσδίδουν μια όψη ‘κουρασμένη’. Η βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει αυτά τα σημάδια και είναι σήμερα μια επέμβαση ρουτίνας.

Ενδείξεις

- περίσσεια δέρματος σε άνω και κάτω βλέφαρα

- περίσσεια λίπους (‘σακούλες’) κάτω βλεφάρων

- ‘κουρασμένο’ βλέμμα

Τεχνική

Η επέμβαση διενεργείται υπό τοπική αναισθησία και κρατά από μία (άνω ή κάτω βλεφαροπλαστική) έως δύο (άνω και κάτω βλεφαροπλαστική) ώρες.

Στα άνω βλέφαρα αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους, ενώ στα κάτω, το πλεονάζον λίπος ανακατανέμεται για να καλύψει τους ‘μαύρους κύκλους’.

Οι τομές συρράπτονται με πολύ λεπτά ράμματα, τα οποία αφαιρούνται την 5η-6η ημέρα μετεγχειρητικά.

Πλεονεκτήματα Βλεφαροπλαστικής

- ανακτάτε ένα πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα

- σχετικά σύντομη περίοδος ανάρρωσης

- το αποτέλεσμα διαρκεί μια δεκαετία

- μπορεί να συνδυαστεί με λιπομεταφορά

 

Μαστός

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

 Ο μαστός είναι το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας. Ως επακόλουθο, η αυξητική στήθους είναι διαχρονικά η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Στόχος της αυξητικής στήθους είναι το φυσικότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ενδείξεις

- συγγενής υποπλασία μαστού

- μετά από εγκυμοσύνες-θηλασμούς

- μετά από μεγάλη απώλεια βάρους

Τεχνική

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και συνίσταται στην τοποθέτηση τελευταίας γενιάς σιλικονούχων ενθεμάτων μέσω μιας μικρής τομής κάτω από τη θηλή ή στη φυσική πτυχή κάτωθεν του μαστού. Η λειτουργικότητα του μαστού (αισθητικότητα-θηλασμός) παραμένει ανεπηρέαστη, ενώ τα ράμματα είναι πολύ λεπτά και απορροφήσιμα, καθιστώντας την τομή μεσοπρόθεσμα ανεπαίσθητη.

Επιστρέφετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες (π.χ. εργασία) μετά από 3-4 ημέρες και στις αθλητικές μετά από έναν μήνα.

Πλεονεκτήματα Αυξητικής Στήθους

- φυσικό, μακροχρόνιο αποτέλεσμα

- συμμετρία μαστών με το υπόλοιπο σώμα σας

- βελτίωση της εικόνας και της αυτοεκτίμησής σας

 

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

 Η υπερτροφία μαστού (μεγαλομαστία ή γιγαντομαστία) μπορεί να οφείλεται στο οικογενειακό ιστορικό, να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή να είναι αποτέλεσμα παχυσαρκίας. Συχνά οδηγεί τόσο σε προσωπικά προβλήματα (αμηχανία-χαμηλή αυτοεκτίμηση) όσο και σε πρακτικές δυσκολίες (πόνος στην πλάτη, δερματίτιδα εκ τριβής υπομαστικά, αδυναμία άθλησης).

Ενδείξεις

- γιγαντομαστία

- αυχεναλγία-κύφωση

- δερματίτιδα της υπομαστίου πτυχής

- αδυναμία άθλησης

Τεχνική

Η μειωτική μαστού είναι μια επέμβαση που δίνει οριστική λύση σε αυτά ακριβώς τα προβλήματα. Διενεργείται υπό γενική αναισθησία, διαρκεί 3 περίπου ώρες και συνίσταται στην εκτομή της περίσσειας μαστού με σκοπό να επανέλθει η θηλή στη φυσιολογική της θέση και να ανακτήσει ο μαστός το φυσιολογικό, επιθυμητό σχήμα, μέγεθος και σφρίγος.

Μετεγχειρητικά η ασθενής φοράει ελαστικό στηθόδεσμο για έναν μήνα και επιστρέφει στις καθημερινές της δραστηριότητες σε μια περίπου εβδομάδα.

Πλεονεκτήματα Μειωτικής Στήθους

- ανακτάται η συμμετρία των μαστών σας

- το φυσιολογικό τους μέγεθος

- βελτιώνεται η καθημερινότητά σας

- ανακουφίζονται η μέση σας και η υπομάστιος πτυχή (παράτριμμα)

 

Σώμα

Το τοπικό πάχος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας υπάρχουν πλέον δυο διαφορετικοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί το εν λόγω πρόβλημα: η κρυολιπόλυση και η λιποαναρρόφηση.

Η κρυολιπόλυση είναι μια σύγχρονη, μη-επεμβατική μέθοδος, κατά την οποία ειδικές κεφαλές παγώνουν (κρυσταλλοποιούν) το τοπικό λίπος, βοηθώντας στη μείωση του τοπικού πάχους ανώδυνα και χωρίς χρόνο ανάρρωσης.

Η ψύξη του λίπους οδηγεί σε κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) των λιποκυττάρων, μειώνοντάς τα δραστικά και οριστικά.

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται έως και 90 ημέρες μετά την εφαρμογή, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα το βλέπετε στους δυο μήνες.

Με την λιποαναρρόφηση υπό τοπική, συνήθως, αναισθησία, το πλεονάζον λίπος αναρροφάται με κάνουλες μικρής διαμέτρου, ώστε να σμιλεύσουμε στο σώμα μας ένα πιο ελκυστικό περίγραμμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καμία εκ των δυο μεθόδων δεν υποκαθιστά το σημαντικότατο ρόλο που παίζουν η δίαιτα και η άσκηση.

Ενδείξεις

Τοπική συσσώρευση λίπους σε:

- έσω-έξω μηρούς

- γοφούς

- κοιλιά

- βραχίονες

- μέση

- έσω γόνατο

- λαιμό

- γάμπες και αστραγάλους

Πλεονεκτήματα Κρυολιπόλυσης/Λιποαναρρόφησης

- βελτιώνουν το περίγραμμα

- δεν αφήνουν σημάδια

- προσφέρουν οριστική λύση στο τοπικό πάχος

- με τη λιπομεταφορά το αναρροφηθέν λίπος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σαν μόνιμο filler για να προσδώσει όγκο στις περιοχές όπου επιθυμούμε, π.χ. ρυτίδες προσώπου ή γλουτοί.

 

More info...

www.aktsalis.gr

Μητροπόλεως 51, Θεσσαλονίκη

τηλ 2310 225196