Εύοσμος City

12 ταινίες που μας ταξιδεύουν σε πανέμορφα μέρη του κόσμου!

 

Ταξίδι στην Άγρια Φύση (2007) [Ιnto ΤheWild]

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Κρίστοφερ ΜακΚάντλες (Emile Hirsch), ενός νεαρού που αποφασίζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια και την ευκολία της καθημερινής του ζωής, προκειμένου να αναζητήσει την περιπέτεια ταξιδεύοντας. Το συναρπαστικό του ταξίδι θα τον οδηγήσει στα άγρια τοπία της Αλάσκα και θα τον φέρει αντιμέτωπο με την πιο ουσιαστική πρόκληση της ζωής του. Σκηνοθετημένη από τον Sean Penn, η ταινία αποτελεί μια ωδή στην αγάπη για το ταξίδι και την ανακάλυψη.

 

Επιθυμίες... στο Παρά Πέντε! (2007) [The Bucket List]

Ο Έντουαρτ Κόουλ (Jack Nicholson) και ο Κάρτερ Τσέιμπερς (Morgan Freeman) είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνει το γεγονός ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Κατά τα άλλα, είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Το γεγονός του θανάτου που πλησιάζει κάνει τον Κάρτερ να δημιουργήσει μια λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, να δει και να ζήσει πριν πεθάνει. Τη λίστα βλέπει ο Έντουαρτ και του φαίνεται καλή ιδέα. Έτσι, αποφασίζει να καλύψει τα έξοδα των πραγμάτων που έχει γραμμένη η λίστα: από ταξίδια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Ταζ Μαχάλ και το Σινικό Τείχος (με μοτοσικλέτα) μέχρι sky-diving και αγώνες αυτοκινήτων στα οποία συμμετέχουν οι ίδιοι!

 

Συναντήσεις στο Τέλος του Κόσμου (2007) [Encounters at the End of the World]

Υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν στο τέλος του κόσμου, στην Ανταρκτική, αφοσιωμένοι στις επιστημονικές τους έρευνες. Για πρώτη φορά, ένας ξένος γίνεται δεκτός σ’ αυτήν την κλειστή ομάδα επιστημόνων, ιδεαλιστών και φιλοσόφων. Ο Χέρτσογκ, συνοδευόμενος μονάχα από τον οπερατέρ του, διεισδύει στους πάγους του Νότιου Πόλου, καταγράφοντας σπάνιες εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς. Πρόκειται για έναν ακραίο όσο και διαυγή κινηματογραφικό στοχασμό πάνω στα κρυμμένα μυστικά και στην αγνότητα της φύσης.

 

Eat, Pray, Love (2010)

Καταλαβαίνοντας ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν τυπικό γάμο, η Λιζ (Julia Roberts) αποφασίζει να χωρίσει και να ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι στον κόσμο, προκειμένου να βρει την εσωτερική ισορροπία και τον πραγματικό εαυτό της. Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο, το πνεύμα και την καρδιά της, μαθαίνει να απολαμβάνει το καλό φαγητό στην Iταλία, ανακαλύπτει τη δύναμη της προσευχής στην Iνδία και τελείως απροσδόκητα σκοντάφτει πάνω στην αληθινή αγάπη, στο Mπαλί.

 

Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011) [Midnight in Paris]

Μία ρομαντική κομεντί του Γούντι Άλεν που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός. Μια οικογένεια πηγαίνει στο Παρίσι για επαγγελματικούς λόγους κι ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για να παντρευτεί το φθινόπωρο, αλλά ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του. Η ταινία αφηγείται τον μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για το Παρίσι και για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μία άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.

 

Ο ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (1999) [The Talented Mr. Ripley]

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ. Στα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ (Matt Damon) να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι (Jude Law), να επιστρέψει στην Αμερική. Ο Ρίπλεϊ, μικροαπατεώνας και ειδικός στην πλαστογραφία, έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ (Gwyneth Paltrow), θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί όμως απρόβλεπτος και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το πραγματικό πρόσωπο του ταλαντούχου κύριου Ρίπλεϊ. Καλές ερμηνείες και εντυπωσιακές εικόνες από Νάπολη, Ποζιτάνο, Πορτσίντα, Βενετία, Ρώμη, Σικελία...

 

Η Παραλία (2000) [The Beach]

Η επιθυμία να γνωρίσει κάτι αληθινό, γνήσιο και άφθαρτο είναι αυτό που οδηγεί τον Ρίτσαρντ (Leonardo Di Caprio) να ταξιδέψει από την Αμερική στην εξωτική Ταϊλάνδη μ' ένα σακίδιο στον ώμο. Με ένα ζευγάρι Γάλλων φτάνουν σε ένα κρυμμένο, ειδυλλιακό νησί, στο οποίο ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι και ότι αυτός ο επίγειος παράδεισος κρύβει μυστικά. Μοναδικές εικόνες από Ταϊλάνδη και πιο συγκεκριμένα από Πουκέτ, Κράμπι, Πι Πι και Μπανγκόκ.

 

The Way (2010)

O Tom (Martin Sheen) είναι ένας οφθαλμίατρος που ζει στην Καλιφόρνια τη ζωή που έχει επιλέξει και τη ρουτίνα της καθημερινότητας του. Ο γιος του ο Daniel που τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει συνεχώς και δεν διατηρούν καλές σχέσεις, σε ένα ταξίδι του από τη Γαλλία προς την Ισπανία, στο γνωστό Δρόμο όπου προσκυνητές από όλο τον κόσμο περπατούν για μήνες με προορισμό τον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγο, έχει ένα τραγικό δυστύχημα και πεθαίνει. Όταν λοιπόν θα βρεθεί στη Γαλλία για να παραλάβει την σωρό του παιδιού του, αποφασίζει σαν φόρο τιμής να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε ο γιος του.

 

Ταξίδι στην Περιπέτεια (2008) [The Art of Travel]

O Kόνερ Λέιν (Christopher Masterson) πρόκειται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του, χωρίς καν να την έχει σχεδιάσει. Έχοντας μόλις ανακαλύψει πως η μέλλουσα γυναίκα του τον απατά, τη χωρίζει και αποφασίζει να πάει το ταξίδι του μέλιτος, μόνος του. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στην Νότια Αμερική, θα γνωρίσει ένα ζευγάρι, οι οποίοι έχουν σκοπό να διασχίσουν τη ζούγκλα που χωρίζει τον Παναμά και την Κολομβία σε χρόνο ρεκόρ, μαζί με μια ομάδα ξένων. Ο Κόνερ αποφασίζει να τους ακολουθήσει…

 

Ταξίδι Στην Αλαμπάμα (2015) [A Walk in the Woods]

Ο συγγραφέας Μπιλ Μπράισον (Robert Redford) βγαίνει στη σύνταξη και αποφασίζει να περπατήσει το μονοπάτι μήκους 2,200 μιλίων στα Απαλάχια Όρη, μία από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από τη Τζόρτζια έως το Μέιν. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει εκεί όμως δε θα έρθει ποτέ, όταν συμφωνεί να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος, Κατζ (Nick Nolte). Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά το νόμο με τη γοητεία του, και χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυο τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια».

 

Άγρια (2014) [Wild]

Η Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) αποφασίζει να περπατήσει περισσότερα από χίλια μίλια της διαδρομής Crest Trail του Ειρηνικού μόνη της, ως τρόπο για να θεραπεύσει τον εαυτό της, μετά το διαζύγιό της, το θάνατο της μητέρας της, και χρόνια απερίσκεπτης και καταστροφικής συμπεριφοράς.

 

Διασχίζοντας την Έρημο (2013) [Tracks]

Το 1977, η 27χρονη Αυστραλή άφησε πίσω της το Άλις Σπρινγκς και τη ζωή όπως την ήξερε και ξεκίνησε να περπατήσει πάνω από 2.700 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την απέραντη έρημο, για να φτάσει στον Ινδικό Ωκεανό. Ο Ρικ Σμόλαν, φωτογράφος του National Geographic, κάλυψε μέρος της επικής περιπέτειάς της, αλλά, ουσιαστικά, σ’ αυτό το εγχείρημα που ολόκληρος ο κόσμος θεωρούσε αδύνατο, η Ρόμπιν είχε ως μοναδική συντροφιά τον σκύλο της και τέσσερις καμήλες.