Εύοσμος City

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους

 

Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους είναι μια πολύ συχνή κατάσταση που, κατά κανόνα, δεν βελτιώνεται με τη σωματική άσκηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κοιλιοπλαστική αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλό βαθμό ικανοποίησης.

Του Ιωάννη Γκότσικα, Πλαστικού Χειρουργού

 

Τύποι Κοιλιοπλαστικής

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο ο πλαστικός χειρουργός εκτιμά την κατάσταση και αναλύει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η κλασική κοιλιοπλαστική επιλέγεται σε μεγάλη χαλάρωση, τόσο του δέρματος όσο και των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Εκτός από την εκτομή του περίσσιου δέρματος γίνεται επιπλέον και συρραφή των κοιλιακών μυών που έχουν χαλαρώσει έτσι ώστε η κοιλιά να δείχνει ακόμη πιο επίπεδη.

Η μίνι-κοιλιοπλαστική είναι μια παραλλαγή της επέμβασης που εφαρμόζεται όταν η περίσσεια του δέρματος είναι πολύ μικρή και η χαλάρωση εντοπίζεται μόνο κάτω από τον ομφαλό. Οι τομές είναι μικρότερες και η επέμβαση στους κοιλιακούς μυς περιορισμένη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με τοπική λιποαναρρόφηση βελτιώνοντας περισσότερο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί δύο με τρεις ώρες, ανάλογα με την περίπτωση. Οι ασθενείς παραμένουν στην κλινική 24 ώρες για παρακολούθηση, ενώ ο περαιτέρω μετεγχειρητικός έλεγχος γίνεται στο ιατρείο. Σημαντικός παράγοντας για την καλή επούλωση και την αποφυγή επιπλοκών είναι η διακοπή του καπνίσματος ένα περίπου μήνα πριν από την επέμβαση. Η χρήση ενός ειδικού ελαστικού ενδύματος για 4-6 εβδομάδες είναι απαραίτητη και βοηθά στην ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Μετά από διάστημα δύο εβδομάδων μπορούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας, ενώ η έντονη σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά από ένα μήνα.

 

Μετεγχειρητική πορεία

Οι τομές στην κοιλιοπλαστική τοποθετούνται χαμηλά στην κοιλιά, περίπου στο επίπεδο της καισαρικής τομής και καλύπτονται από το εσώρουχο. Τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Τους πρώτους μήνες μετά την επέμβαση οι ουλές είναι σχετικά έντονες αλλά βελτιώνονται σημαντικά και καθίστανται δυσδιάκριτες με την πάροδο του χρόνου.

 

Ο Ιωάννης Γκότσικας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στην Πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα και τη Σουηδία και είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

Στο ιατρείο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση προβλημάτων Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής εφαρμόζοντας τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής.

Ιατρείο...

www.gkotsikas.gr

Παλαιών Πατρών Γερμανού 28, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 234565