Εύοσμος City

Άρωμα Μακεδονικής Παράδοσης στην εκδήλωση του Αγίου Αθανασίου

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα μουσικοχορευτικών δρώμενων, αφιερωμένων στο Μακεδονικό Ζουρνά, περιλαμβάνει η πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του Πολιούχου του Ευόσμου Αγίου Αθανασίου, που διοργανώνει την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Προαύλιο του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου (όπισθεν Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου), ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού του ομώνυμου ιστορικού μεταβυζαντινού ναού.

Η εκδήλωση που φέρνει τον τίτλο “Με ζουρνάδες και νταούλια” συνιστά ένα μοναδικό τιμητικό αφιέρωμα και έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τη διαχρονική, μουσικοποιητική παράδοση της Μακεδονίας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με τον λαϊκό πολιτισμό και τα ανεξάντλητα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της μακεδονικής γης.

Μουσική και τραγούδια σμίγουν το χθες με το σήμερα, σε ένα μοναδικό παραδοσιακό οδοιπορικό με σκοπούς από τη χαρακτηριστική τοπική ζυγιά, η οποία περιλαμβάνει ζουρνάδες και νταούλι από την ορχήστρα του Μιχάλη Παζαρέντζη και χορούς από τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που θα παρουσιάσει η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Είσοδος Ελεύθερη.

Η εκδήλωση του Αγίου Αθανασίου αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου τις τελευταίες δεκαετίες, εγείροντας μνήμες από τις διηγήσεις των ντόπιων και των προσφύγων του παλαιού Χαρμάνκιοϊ - Νέου Κουκλουτζά (σημερινού Ευόσμου), οι οποίοι προσέδωσαν στον εορτασμό του ιστορικού ναού του Αγίου Αθανασίου πανηγυρικό χαρακτήρα.