Εύοσμος City

Βελτίωση και αναβάθμιση των Αστικών Συγκοινωνιών σε Εύοσμο και Κορδελιό

Στη σταδιακή ανανέωση του στόλου των λεωφορειακών γραμμών μέχρι το τέλος του χρόνου και στην άμεση δρομολόγηση παρεμβάσεων - όπως  μεταφορά του τερματικού σταθμού Ευόσμου στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, διέλευση της γραμμής 32Α από την οδό Λαγκαδά,  επέκταση δρομολογίων προς τα Πανεπιστήμια - αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, κάνοντας αποδεκτές τις προτάσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων του Δήμου.

            Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Γιώργο Σκόδρα και τον Διευθυντή Κίνησης Σίμο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών και την κατάθεση,  εκ μέρους της δημοτικής αρχής, δέσμης αιτημάτων για τη βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών, με κυρίαρχο την ανανέωση και ενίσχυση του λεωφορειακού στόλου, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

            Εξετάζοντας διεξοδικά τα τεχνικά ζητήματα που άπτονται στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας έκανε αποδεκτή την πρόταση της διοίκησης του Δήμου για τη μεταφορά του Τερματικού Σταθμού Ευόσμου από την οδό Τρίτση, σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού. Με την υλοποίηση αυτής της παρέμβασης δίνεται απάντηση στην ανάγκη σύνδεσης του οικισμού άνωθεν της περιφερειακής, επιλύοντας δραστικά το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των κατοίκων της νεόδμητης αυτής περιοχής. Σε ό,τι αφορά δε στο πρόβλημα της ανεπαρκούς εξυπηρέτησης της εν λόγω περιοχής από τις τοπικές γραμμές 42 και 43, θα ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων από τον ΟΣΕΘ.

            Εξάλλου, θετική ανταπόκριση εκ μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ, έχει η πρόταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την απευθείας σύνδεση που θα εξυπηρετεί την απόσταση Εύοσμος – Πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα η επέκταση της διαδρομής θα αφορά στο δρομολόγιο της γραμμής 32 που σήμερα τερματίζει στην οδό Αριστοτέλους, με ζητούμενο να μη διαταραχθεί η συχνότητα της λεωφορειακής γραμμής. Αναφορικά με το αντίστοιχο αίτημα του Δήμου για την επέκταση της γραμμής 19 προς Πανεπιστήμια, κρίθηκε από τον Οργανισμό ότι η μετάβαση των κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού προς την πανεπιστημιούπολη εξυπηρετείται με τη μετεπιβίβαση στις γραμμές 10 και 14.

            Παράλληλα η διοίκηση του ΟΑΣΘ έδωσε το πράσινο φως για την εκτροπή της γραμμής 32Α με αλλαγή δρομολογίου, ώστε να διέρχεται από την οδό Λαγκαδά, ενώ σχετικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής για την κατάργηση της διέλευσης της γραμμής 32 από την οδό 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο, εκφράστηκαν επιφυλάξεις, τονίζοντας πως πρέπει να ξεπεραστούν μια σειρά από τεχνικά εμπόδια και να δρομολογηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των λεωφορείων από την οδό Νυμφαίου.

            Σε ότι αφορά στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και στην αύξηση των δρομολογίων, η διοίκηση του ΟΑΣΘ διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα, καθώς πριν το τέλος του χρόνου η γραμμή 32, που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο του επιβατικού κοινού, θα ενισχυθεί με 15 νέου τύπου λεωφορεία.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, ο Δήμαρχος Κορδελιού Eυόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός τόνισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των παρεμβάσεων που προτείνει η δημοτική αρχή, με τις οποίες θα υπάρξει η εκ βάθρων αναβάθμιση του συγκοινωνιακού χάρτη του Δήμου. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ, επισημαίνοντας πως μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και υποβάθμισης, ήρθε πλέον η στιγμή να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα μεγάλα προβλήματα της αστικής συγκοινωνίας στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας.