Εύοσμος City

4 πρωτότυπες, εύκολες και πεντανόστιμες δροσερές σαλάτες!

Πράσινη σαλάτα με φράουλες

Κόβουμε και ανακατεύουμε σε πιατέλα μαρούλι, σπανάκι, ρόκα και λίγες φράουλες. Φτιάχνουμε ένα dressing με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βαλσάμικο, λίγο μέλι, αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια φέτας, κρουτόν, καρύδια, κουκουνάρι ή σουσάμι.  

 

Ελαφριά κοτοσαλάτα σε φύλλα μαρουλιού

Ανακατεύουμε σε μπολ αρκετό γιαούρτι στραγγιστό, λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα, αλατοπίπερο και μαϊντανό ή άνηθο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο. Απλώνουμε κουταλιές από το μίγμα σε φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε.

 

Αβοκάντο γεμιστά με καπρέζε

Βγάζουμε την ψίχα από τα αβοκάντο, ώστε να μείνει χώρος να τα γεμίσουμε. Ψιλοκόβουμε την ψίχα αβοκάντο και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε ντοματίνια, μπάλες μοτσαρέλας, λίγο βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη «γέμιση» στα αβοκάντο.

 

Φαρφάλες με λαχανικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις βρασμένες φαρφάλες, ντοματίνια, αγγουράκι, κρεμμύδι και ελιές ψιλοκομμένες. Περιχύνουμε με dressing από ελαιόλαδο, λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί, σκόνη σκόρδου, ρίγανη και αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα, μαϊντανό ή άνηθο. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε και μαγιονέζα.